RobotForum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Úprava programu

3 posters

RobotForum :: ABB :: Rapid

Goto down

Úprava programu Empty Úprava programu

Příspěvek pro J_Novak Wed Oct 06, 2021 9:08 am

Zdravím, mám dotaz ohledně úpravy kódu mimo robot resp. pendant. Jde to pouze tom robotstudiu, nebo to lze i bez něj?

J_Novak

Poèet pøíspìvkù : 6

Návrat nahoru Goto down

Úprava programu Empty Re: Úprava programu

Příspěvek pro Admin Wed Oct 06, 2021 10:56 am

Rapid upravíte v jakémkoliv textovém editoru (ve Windows např. Poznámkový blok). Je samozřejmě nutné dodržet sémantiku, syntaxi a ostatní náležitosti off-line úpravy.

Admin
Admin

Poèet pøíspìvkù : 18

https://robotum.cz

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro BervidZ Thu Nov 04, 2021 7:59 pm

Popřípadě se dá použit sublimetext a do nej doinstalovat plug-in se syntaxi pro robota ABB

BervidZ

Poèet pøíspìvkù : 2

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro J_Novak Wed Nov 10, 2021 10:35 am

Děkuji za postřehy, už jsem se seznámil s robotstudiem a podařilo se mi upravit, co jsem potřeboval, přímo v něm. Jde vlastně zatím jen o přejmenování rutin. Upravuji vždy jednotlivé moduly a pak je načtu zpět do robota. Hádám, že to jde ale přes připojení k robotu.

J_Novak

Poèet pøíspìvkù : 6

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Admin Wed Nov 10, 2021 11:09 am

Dotazy na možnosti úpravy se množí. Pro programátora považuji za nutnost znát všechny a dle situace a možností vybrat ten nejefektivnější. Zvážit nejprve o jakou úpravu jde, např. korekce se dají dělat i při běhu programu. Dal by se o tom skoro napsat článek, stručně však k úpravám typu změna názvů dle využití:
1. Připojením se k robotu z RSo (kabel, wifi router, po síti) a úprava programu přímo v něm je nejrychlejší způsob.
2. V závislosti na rozsahu úpravy je vhodné otestovat ji nejprve ve virtuální stanici (např. narychlo vytvořené ze zálohy téhož robota), to je nejbezpečnější způsob, především pokud si člověk není jist korektností úprav.
3. Offline úprava modulů, či celé zálohy a jejich následné načtení do robota.
4. ...

Admin
Admin

Poèet pøíspìvkù : 18

https://robotum.cz

J_Novak likes this post

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Sponsored content

Sponsored content

Návrat nahoru Goto down

- Similar topics